DesteklerGenelKOSGEB Destekleri

Kosgeb Geri Ödemesiz İşletme Geliştirme Destekleri

KOSGEB GERİ ÖDEMESİZ İŞLETME GELİŞTİRME DESTEKLERİ

İşletmelerin ömrü ülkemizde ortalama 5 yıldır. İstihdama destekleri ve ülke ekonomilerinin gelişmesine faydası açısından işletmelerin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle devlet çeşitli yöntemlerle işletmelerin daha uzun ömürlü olması için teşvik etmekte, istihdamı, üretimi, eğitimi, ihracatı ve markalaşmayı desteklemektedir.

3624 saylı KOSGEB kanununda kuruluş amacı aynen şöyle açıklanmıştır;
“Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı kurulmuştur.”

Ülkemizde işletmelerin desteklenmesine ilişkin süreçlerin takibi ve sonuçlandırılması KOSGEB tarafından yürütülmektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesi ve desteklenmesi KOSGEB mevzuatı çerçevesinde gerçekleşmektedir. KOSGEB mevzuat kapsamında belirli sektörleri desteklemektedir, öncelikle işletmenizin desteklenen sektörler arasında olup olmadığınız kontrol etmelisiniz.

Bu yazımda KOSGEB geri ödemesiz işletme geliştirme desteklerinin kapsamında hangi desteklerin bulunduğunu paylaşacağım. 2018 güncel KOSGEB desteklerini tutar ve limit olarak aşağıda bulabilirsiniz.

Kosgeb destekleri

KOSGEB tam 9 farklı destek programı kapsamında 290.000 TL’ye kadar destek vermektedir.

KOSGEB İşletme Geliştirme Destekleri
1. Yurt içi fuar desteği
2. Yurt dışı iş gezisi desteği
3. Nitelikli eleman istihdam desteği
4. Eğitim desteği
5. Enerji verimliliği desteği
6. Tasarım desteği
7. Sınai mülkiyet hakları desteği
8. Belgelendirme desteği
9. Test ve analiz desteği

Aşağıda program kapsamındaki her bir desteğin üst limitlerini ve yapılan harcamaya göre destek oranlarını görebilirsiniz;

İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI DESTEKLERİ DESTEK ÜST LİMİTİ (TL) DESTEK

ORANI

1 Yurt İçi Fuar Desteği 50.000  

 

 

 

%60

 

2 Yurt Dışı İş Gezisi Desteği 20.000*
3 Nitelikli Eleman İstihdam Desteği 50.000**
4 Eğitim Desteği 20.000
5 Enerji Verimliliği Desteği 35.000
6 Tasarım Desteği 25.000
7 Sınai Mülkiyet Hakları Desteği 30.000***
8 Belgelendirme Desteği 30.000***
9 Test ve Analiz Desteği 30.000

Kosgeb

KOSGEB desteklerinden faydalanmak için;

KOSGEB reel olarak faaliyette bulunan şirketleri yukarıdaki programlar kapsamında belirtilen ihtiyaçları bulunan ve program kapsamında bu harcamalar yapıldıktan sonra destek oranına göre geri ödemesiz olarak desteklemektedir. Başvuruyu yapalım hemen desteği alalım gibi bir durum söz konusu değildir. Faaliyet süreciniz kapsamında eş zamanlı olarak KOSGEB’i sürece ekleyip maliyetlerinizi düşürebilirsiniz, işletmenize rekabet avantajı kazandırabilirsiniz.

Tüm harcamalar dekont ile ibraz edilmeli, faturalandırılmalıdır. KOSGEB havuzunda kaydınız güncel olmalı, beyanname verileriniz girilmelidir. Ayrıca destekler kapsamında düzenli olarak istenen istihdam belgeleri ile vergi, SGK borcu yoktur belgeleri de KOSGEB’e sunulmalıdır.

Her bir destek bazında gerekli koşulları ve destek sürecini önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Daha fazla konuda detay ve anlık mali konularda gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medyada takip edin ve bu yazımızı başkalarına faydalı olması için paylaşın.

Cihat Ertürk

1980 Doğumluyum, Bilgisayarlı Muhasebe, İktisat ve Maliye bölümlerinde sırasıyla ön lisans, lisans ve yüksek lisansıımı tamamlayarak 2005 yılında Mali Müşavir 2020 yılında Yeminli Mali Müşavir olmaya hak kazandım. Uzmanlık alanım vergi, şirketler, sosyal güvenlik gibi konulardır...

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Translate »